Verolax obložene tablete a'20

5,28 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebujejo tablete Verolax

1 obložena tableta vsebuje:
Extr. Sennae folium sicc. (suhi izvleček listov sene) 31 mg (stand. na 6,2 mg senozidovA+B),
Extr. Frangulae corticis sicc. (suhi izvleček skorje krhlike) 250 mg (stand. na 40 mg antraglikozidov izraženih kot glukofrangulin A),
Aeth. Carvi (eterično olje kumine) 2 mg.
Pomožne snovi: koloidni silicijev dioksid, laktoza, mikrokristalinična celuloza, saharoza, magnezijev stearat, formaldehid kazein, glicerol, capol 600, arabski gumi, talk, banrilo E172.

Kako delujejo tablete Verolax

Tablete Verolax so zeliščno odvajalo, ki vsebuje antrakinonske glikozide sene in krhlike. Antrakinonski glikozidi spojine ki jih prebavni encimi človeškega organizma ne presnavljajo zato se skozi sluznico tankega črevesa ne resorbirajo in prehajajo praktično nespremenjeni v debelo črevo. Šele v debelem črevesu prisotni mikroorganizmi oz. njihovi encimi (f3-glukozidaze, reduktaze) cepijo glikozidne vezi in sprostijo aktivne metabolite. Ti v debelem črevesu delujejo tako, da povečujejo pogostnost in jakost peristaltičnih krčenj črevesja, s tem pa povečajo gibljivost črevesja.
Obenem povečajo izločanje vode in elektrolitov v črevo in zmanjšajo absorpcijo teh snovi iz črevesa. Blato s tem postane bolj vlažno in lažje drsljivo, tako da ga brez težav izločimo.
Eterično olje kumine deluje karminativno in blaži krče prebavil. Učinek tablet Verolax nastopi po 8 do 12 urah.

Kdaj uporabljamo tablete Verolax

Tablete Verolax uporabljamo pri zaprtju, ki nastopi zaradi spremembe okolja, hrane ali stresa, ali kadar je normalno izločanje blata oteženo ali moteno zaradi daljšega ležanja v postelji oz. zmanjšanega gibanja.

Kako uporabljamo tablete Verolax

Odrasli in otroci nad 12 let starosti vzamejo 1 tableto zvečer pred spanjem. Tableto pogoltnete celo, z nekaj tekočine.

Pred uporabo preberite navodilo za uporabo in se po potrebi posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Hranite nedosegljivo otrokom.