Tantum verde raztopina, 150ml

7,70 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj je zdravilo Tantum Verde 0,15% raztopina za grgranje

1 ml raztopine za grgranje Tantum Verde vsebuje 1,5 mg zdravilne učinkovine benzidamonijevega klorida.
Pomožne snovi so: 0,3 mg sladila natrijevega saharinata, 1,0 mg metilparahidroksibenzoata (E 218), etanol, glicerol, polisorbat 20, aroma poprove mete, barvilo E 104 (kinolinsko rumeno) in barvilo E 131 (patentno modro V) ter prečiščena voda.

Kako deluje raztopina za grgranje Tantum Verde

Zdravilna učinkovina benzidamin deluje izrazito protivnetno in lokalno protibolečinsko. Spada med nesteroidne protivnetne učinkovine, v skupino s posebnim načinom delovanja. Hitro prenika v vneto tkivo in se tam nabira, tako da tegobe (povezane z vnetjem) hitro ponehajo. Raztopina za grgranje se lokalno dobro prenaša in predstavlja usmerjeno zdravljenje vnetja in težavnega požiranja.

Kdaj raztopino uporabljate

Raztopino za grgranje uporabite tedaj, kadar gre za boleča vnetja in otekline v ustni votlini in žrelu, kakršna so: vnetja dlesni, parodontoza, vnetje žrelnic ter vnetja sluznice žrela in grla predvsem pri prehladih. Druge možnosti uporabe so še za podporo po konservativnem in ekstraktivnem zdravljenju zob in pri vnetjih sluznic.

Ali je varna uporaba raztopine za grgranje Tantum Verde med nosečnostjo in dojenjem

Če raztopino uporabljate po navodilih, je raba med nosečnostjo in dojenjem sicer možna, vendar je te vrste izkušenj razmeroma malo. Zato samozdravljenja z raztopino za grgranje med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo.
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom kadar nameravate med nosečnostjo in dojenjem uporabiti katerokoli zdravilo!

Kaj morate poleg navedenega še upoštevati

Če po petdnevnem zdravljenju z raztopino za grgranje Tantum Verde ne dosežete pričakovanega učinka in tegobe še trajajo, se morate posvetovati z zdravnikom.
Če nehote (med grgranjem) pogoltnete manjšo količino raztopine, je to nenevarno.
Če pa na primer otroci popijejo večjo količino raztopine Tantum Verde, takoj poiščite zdravniško pomoč.
Za prvo pomoč poskusite izzvati bruhanje.


Kako je primerno uporabljati raztopino za grgranje Tantum Verde

2 do 3 krat na dan po jedi grgrajte 15 ml (eno jedilno žlico) nerazredčene raztopine. Grgrajte 20 do 30 sekund. Ravnajte natančno po tem navodilu, razen če Vam je zdravnik svetoval drugače.
Raztopino za grgranje uporabljajte najdlje pet dni zapored. Če v tem času ne opazite izboljšanja bolezenskih znakov, se posvetujte s farmacevtom ali z zdravnikom.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo! Po potrebi se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Preberi več