Rupurut 500 mg, 50 žvečljivih tablet

Zdravilo odpravi ali ublaži težave, ki jih povzroči čezmerna kislina v želodcu. Odvečno želodčno kislino veže, poleg tega pa spodbudi nastanek zaščitnih snovi v želodčni sluznici ter nasprotuje neželenim žolčnim kislinam in pepsinu, ki so zašli iz dvanajstnika v želodec. Tableto ali dve dobro prežvečite, običajno uro do dve po obroku, pred spanjem in ob pojavu težav.
Na zalogi
12,40 €

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.


Kako deluje Rupurut
Ena žvečljiva tableta Rupurut vsebuje 500 mg hidrotalcita.

Rupurut je sodoben antacid, ki vsebuje hidrotalcit. Zmanjšuje kislost želodcnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izlocanjem želodcne kisline. Učinek je hiter in dolgotrajen zaradi posebne mrežno-plastne strukture ucinkovine, iz katere se sprošcajo magnezijevi in aluminijevi ioni glede na količino kisline v želodcu. Reakcija nevtralizacije se ustavi, ko je v želodcu vrednost pH med 3 in 5, in se ob ponovnem zmanjšanju vrednosti pH spet sproži in se ponavlja do popolne porabe zdravila Rupurut.

Poleg nevtralizacije kisline zavira tudi delovanje pepsina in žolcnih kislin, ki pri refluksu prehajajo iz dvanajstnika v želodec in okvarjajo želodčno sluznico. Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno sluznico ter pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice.

Rupurut bolniki dobro prenašajo. Ponovnega izločanja kisline ne povzroča.

Kdaj uporabiti Rupurut
Žvečljive tablete Rupurut uporabljamo pri simptomatskem zdravljenju motenj, pri katerih je zaželena vezava želodčne kisline:
- zgaga in prebavne težave, ki jih povzroča hiperacidnost,
- gastroezofagealni refluks,
- akutni in kronični gastritis,
- razjede na želodcu in dvanajstniku.

Preberi več