Prostasan cps 320mg a'30

Na zalogi
17,36 €

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Prostasan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje težav zaradi blago do zmerno povečane prostate (benigna hiperplazija prostate).

Uporaba
-pogosto tiščanje na vodo, težaven začetek uriniranja, dalj časa trajajoče kapljanje urina po uriniranju, pogostejše uriniranje, pogostejše nočno uriniranje, nepopolno praznjenje mehurja, šibek in prekinjajoč curek, nenadna potreba po odvajanju vode in težave pri uriniranju.

Sestava
Zdravilo Prostasan vsebuje izvleček palmete (pritlikave oziroma žagastolistne palme). Rastlina je kontrolirano biološko pridelana na Floridi. Plodove pobirajo v septembru, ko so popolnoma zreli, in jih nato zmerno posušijo. Po transportu v Švico jih pregledajo v skladu s farmacevtskimi normativi in nato  izpostavijo etanolu (96% alkohol). Pri tem sestavine plodov prehajajo v topilo in v njem ostanejo stabilne. Po določenem času topilo prefiltrirajo in tako odstranijo ostanke plodov palmeta. Nastane alkoholna raztopina – tinktura. Da bi bilo jemanje zdravila prijaznejše, je tinktura zgoščena in napolnjena v kapsule.

Odmerjanje
Starejši od 18 let zaužijte eno kapsulo dnevno.
Zdravilo vzemite med obrokom hrane ali po njem.
Zdravilo je namenjeno samo moškim!

Priporočljiv čas zdravljenja in zaznavanje učinka
Za opaznejše izboljšanje simptomov je potrebno zdravilo jemati neprekinjeno najmanj 2 do 3 mesece.
Za trajnejši učinek na zaviranje rasti prostate in izboljšanje težav pri uriniranju je smiselno jemati zdravilo skozi daljše, lahko tudi več letno obdobje.

Za dober učinek je pomembno, da vztrajate pri uporabi in zdravilo jemljete redno! 

Kdaj ne smete jemati zdravila Prostasan
Naravne sestavine lahko pri ljudeh povzročajo alergijske reakcije, zato zdravila ne smete uporabljati, če veste, da ste alergični na palmeto ali katero koli drugo sestavino zdravila.

Ali ima zdravilo neželene učinke
Kot vsa zdravila ima tudi zdravilo Prostasan® neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Poročali so o enem primeru krvavitve med operacijo, povezane z jemanjem pripravka iz palmeta. Redko se pri uporabi zdravila Prostasan pojavljajo prebavne motnje (kolcanje, spahovanje, slabost, zgaga, bolečine v trebuhu, redko blato) in alergijske reakcije.

Pomembno
Prostasan deluje lokalno na prostato in spodnja sečila. Ne povzroča neželenih učinkov, kot so motnje erekcije, rast moških prsi in zmanjšanje libida. Uporabniki ga zato dobro prenašajo tudi pri daljši, večletni uporabi.
 
Pakiranje
Zdravilo je na voljo v steklenički z 30 kapsulami, kar zadostuje za en mesec terapije.

Kako se zdravilo izdaja
Prostasan je na voljo brez recepta v vseh lekarnah.

Zdravilo proizvaja Bioforce AG, Roggwil, Švica.

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.  

Opozorilo
Pri težavah zaradi povečane prostate je nujen pregled pri zdravniku, da izključi možnost morebitne rakave bolezni.