Oronazol 20 mg/g zdravilni šampon, 100 ml

Zdravilo je azol s širokim spektrom delovanja, ki odpravi različne glivice: tako kvasovke kot dermatofite in plesni. Namenjeno je za zdravljenje seboroičnega dermatitisa in prhljaja. Šampon nanesite na prizadeto kožo oziroma lasišče in po 3 do 5 minutah dobro sperite z vodo. Zdravljenje nadaljujte še nekaj dni potem, ko izginejo vsi subjektivni simptomi, da preprečite ponovno obolenje.
Na zalogi
12,91 €

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 
Kaj je zdravilo Oronazol in za kaj ga uporabljamo

Ketokonazol (derivat imidazola) je protiglivična zdravilna učinkovina (antimikotik), ki deluje na številne glivice. Skozi kožo ne prehaja v kri, zato tudi ne deluje na druge organe.
Oronazol uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (Pityriasis versicolor in seboroični dermatitis).

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Oronazol

Če ste se, preden ste pričeli uporabljati šampon Oronazol, že dalj časa zdravili s kremami ali mazili, ki vsebujejo zdravilne učinkovine, imenovane kortikosteroidi, priporočamo, da uporabljate sočasno obe zdravili še 2 do 3 tedne, vendar ne hkrati (eno zjutraj, drugo zvečer) in postopoma zmanjšujete uporabo lokalnega kortikosteroida, da preprečite poslabšanje bolezenskih znakov ("rebound" učinek).
Šampon ne sme priti v oči.
Seboroični dermatitis in prhljaj pogosto povzročita hitrejše izpadanje las. To se lahko zelo redko zgodi tudi po uporabi šampona Oronazol pri teh indikacijah.


Kako uporabljati zdravilo Oronazol

Pri uporabi Oranozol šampona natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Šampon nanesite na prizadeti del kože oziroma lasišča in ga po 3 do 5 minutah dobro sperite z vodo.
Z zdravljenjem morate nadaljevati še nekaj dni po prenehanju vseh znakov, da preprečite ponovno obolenje.
Odmerjanje in trajanje zdravljenja sta odvisna od indikacije (glej navodilo).