No Dol traumgel, 50 ml

Kozmetični izdelek s hladilnim učinkom vsebuje izvlečke divjega kostanja, hudičevega kremplja in arnike, ki olajšajo težave pri zvinih, udarninah in oteklinah. Gel nanesite na želeno mesto.
11,09 €

Opis izdelka

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Medicinski pripomoček NoDol traum gel izkorišča sinergično delovanje naravnih sestavin. Uporabljamo ga pri oteklinah, podplutbah, zvinih in udarninah. Primeren je za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje, aktivne športnike in rekreativce.
Prednosti
- Klinično potrjena učinkovitost.
- Hitro in ciljno delovanje.
- Naravno in varno delovanje.
- Ne draži kože.
- Hipoalergijska in dermatološko testirana.
- Prijetno hladi.
Uporaba
Nodol® traum gel nanesite na prizadeto mesto do trikrat dnevno.
Vsebnost
- izvleček vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens),
- escin,
- izvleček arnike (Arnica montana),
- mentol,
- eterično olje sivke (Lavandula angustifolia).
Ostale sestavine
voda, izopropanol, propilenglikol, karbomer, glicerol, mentillaktat, hidrogenirano ricinovo olje, natrijev hidroksid, fenoksietanol,
Kako deluje
Vražji krempelj vsebuje so iridoide, med katerimi sta najpomembnejša harpagozid in prokumbid. Pri revmatičnih boleznih zmanjšujejo vnetje in bolečine.

Escin je sestavina izvlečka divjega kostanja in predstavlja mešanico triterpenskih saponinov. Zmanjšuje poškodbe kapilar, krepi njihove stene in ščiti pred edemi. Uporablja se pri kroničnem venskem popuščanju, oteklinah, udarninah in podplutbah.

Arnika vsebuje seskviterpenske laktone, zlasti helenalin in arnifolin, ki delujejo močno protivnetno in antiseptično ter spodbujajo  tudi delovanje krvnega obtoka. Poleg tega vsebuje še monoterpene, seskviterpene, ter flavonske in flavonolne glikozide. Zunanje se uporablja pri revmatičnih težavah, udarninah, zmečkaninah, izvinih in izpahih.

Mentol je monoterpenski alkohol, ki je ena od glavnih sestavin eteričnega olja poprove mete. Na koži in sluznicah vzbuja hladeč občutek ter deluje rahlo anestetično.

Sivka vsebuje eteričnega olja, ki vsebujejo linalilacetat in linalool ter majhne količine monoterpenov, kot so borneol, izoborneol, cineol in kafra. Deluje pomirjujoče in blago sedativno.
Pakiranje
50 ml
Shranjevanje
Shranjujte nedosegljivo otrokom.
Opozorila
Kontraindikacije niso znane pri terapevtskih odmerkih, razen v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino izdelka. Izdelka ne uporabljajte na poškodovani koži. V primeru draženja in preobčutljivosti prenehajte z uporabo. Če simptomi ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Proizvajalec: Esi s.p.a., Italija
Distributer: Sanofarm d.o.o., Industrijska cesta 6r, 6310 Izola, www.sanofarm.si