Multi-Gyn Douche, vaginalna prha

Medicinski pripomoček je ergonomsko oblikovana plastenka, namenjena za izpiranje nožnice, posebno še z vodo, v kateri se predhodno raztopi Multi-Gyn tableta.
15,87 €

Opis izdelka

BioClin Multi-Gyn vaginalna prha

Lastnosti
Je uporabnicam prijazen in ergonomsko oblikovan izdelek. Uporabi se lahko v poljubnem položaju.
Idealen je za intenzivno vaginalno higieno, za preprečevanje vaginalnih infekcij in težav.
Omogoča optimalno izpiranje, saj nastavek brizga bočno in naprej.
Posebna membrana preprečuje vsrkavanje tekočine in hkrati preprečuje nastajanje pritiska.
Gladek in gibek cevkast nastavek v kombinaciji z nastavljivim kotom stiskanje plastenke zagotavlja popolno udobje pri uporabi.
Izdelek je idealen v kombinaciji z Multi-Gyn tabletami, vendar je primeren tudi v kombinaciji z drugimi tekočinami za izpiranje nožnice.

Sestava, oblika
Multi-Gyn Vaginal Douche je registriran v Evropi. Odlikuje ga ergonomska oblika. Zaradi edinstvene oblike in funkcionalnosti, je to edina vaginalna prha s statusom medicinskega pripomočka razreda l.

BioCIin Multi-Gyn Vaginal Douche je sestavljen iz praktične stiskalne plastenke z gibljivim vratom. Na plastenko je pritrjen upogljiv gladko zaokrožen aplikator z vgrajenim silikonskim oddušnikom. Plastenka se zlahka stisne z eno roko. Poseben silikonski oddušnik omogoča, da tekočina zgolj izteče iz plastenke, ne more pa nazaj vanjo.
V nožnici se ne ustvari pritisk, zaradi česar je izdelek popolnoma varen.

Uporaba
- Za splošno vaginalno nego.
- Za intenzivno nego v primeru povečanega izcedka, neprijetnega vonja ali obarvanosti izcedka, srbenja, draženja in pekočega občutka.
- Za preprečevanje vaginalnih infekcij in za pomoč pri odpravljanju glivičnih in bakterijskih infekcij.

Za zdravo nožnico je pomembna dobra in ustrezna vaginalna higiena, še zlasti v obdobju spolne aktivnosti, med menstruacijo in ob pojavu vaginalnih težav in/ali infekcij

Navodila za uporabo
Vaginalna prha se lahko uporablja v različnih položajih: sede na straniščni školjki, stoje pri tuširanju ali leže v kopaini kadi. Pomembno je, da lahko tekočina po izpiranju neovirano odteče.

1.Poiščite udoben položaj za izpiranje.
2.Do vrha rebrastega dela plastenke natočite mlačno vodo.
3.Prelomite Multi-Gyn tableto in jo vstavite v plastenko.

Z izpiranjem nožnice se ostanki celičnega materiala in izločkov, ki se sicer zbirajo na in ob materničnem vratu, odplaknejo.
V primeru vaginalnih infekcij se skupaj z izločki odplaknejo tudi škodljivi mikrobi. Multi-Gyn Vaginal Douche je medicinski pripomoček namenjen preprečevanju vaginalnih infekcij (denimo glivičnih okužb) in za pomoč pri njihovem odpravljanju.

Pogostost uporabe

Kako pogosto naj poteka izpiranje, je odvisno od stanja nožnice pri vsaki posameznici (nekatere ženske so bolj kot druge dovzetne za vnetja), življenjskega sloga, spolnih odnosov (brez zaščite), menstruacije itd.

Za učinkovito vaginalno nego običajno zadostuje, če se Multi-Gyn Vaginal Douche uporabi enkrat tedensko.
Kadar je potrebna posebna vaginalna nega, denimo v obdobju menstruacije, ali kadar želite preprečiti vaginalne težave, bo zadostovalo izpiranje trikrat tedensko (vsak drugi dan).

Za blažitev vaginalnih težav in za pomoč pri odpravljanju vaginalnih infekcij je priporočljivo izpirati nožnico dvakrat dnevno, pet dni zapored.
Če težave ne ponehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Multi-Gyn Vaginal Douche in nosečnost
Kolikor je znano, je uporaba Multi-Gyn Vaginal Douche v normalni nosečnosti varna. Za varnost je zlasti pomembno, da med izpiranjem v nožnici ne nastaja pritisk.
Če želite zanositi, se odsvetuje uporaba prhe takoj po spolnih odnosih. Bolje je počakati in jo uporabiti šele dan kasneje. Vaginalna prha ni primerna kot kontracepcijsko sredstvo.