Lamisil DermGel 10 mg/g , 15 g

Zdravilo je alilamin s širokim spektrom delovanja, ki odpravi različne glivice, še posebno hitro pa pokaže svojo moč proti dermatofitom. Tanko plast gela nanesite na očiščeno in osušeno obolelo kožo in ga s prsti nežno vtrite. Ne prekinite zdravljenja predčasno, s tem preprečite ponovno obolenje.
Na zalogi
6,47 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Oblika in sestava

Zdravilna učinkovina Lamisil DermGela je terbinafin.
DermGel je na voljo v aluminijasti tubi z navojno zaporko. 1 g gela vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida.

Lastnosti in delovanje

Terbinafin je alilamin s širokim spektrom antimikotičnega delovanja. V nizkih koncentracijah deluje fungicidno na dermatofite, plesni in določene dimorfne glive. Na kvasovke deluje fungicidno ali fungistatično, odvisno od vrste. Terbinafin specifično deluje na zgodnjo fazo biosinteze glivičnega ergosterola, kar vodi v pomanjkanje le-tega in
znotrajcelično kopičenje skvalena, zaradi česar gliva odmre. Terbinafin zavira skvalen epoksidazo v celični membrani glive. Encim skvalen epoksidaza ni povezan s citokromskim sistemom P-450. Terbinafin ne vpliva na presnovo hormonov ali drugih zdravil.
Pri lokalni uporabi nastopi učinek hitro, zato je lahko že kratkotrajno zdravljenje uspešno.

Indikacije

Glivične infekcije kože, ki jih povzročajo dermatofiti, kot je Trichophyton (npr. T. rubrum, T. mentagrophyfes, T. verrucosum, T, violaceum), Microsporum canis in Epidermophyton floccosum.
Glivične infekcije kože, v glavnem tiste, ki jih povzročajo kvasovke iz rodu Candida (npr. Candida albicans). Pityriasis (tinea) versicolor, ki jo je povzročil Pityrosporum ovale (poznana tudi kot Malassezia furfur).

Odmerjanje in uporaba

Odrasli:
LAMISIL DermGel nanesite na obolelo mesto in okolico enkrat na dan, en teden.
Ponavadi se okužba zmanjša v nekaj dneh, vendar neredna uporaba ali predcasno prenehanje zdravljenja povecata tveganje, da se bo obolenje ponovilo.
Temeljito očistite in osušite obolelo mesto in okolico na koži ter operite roke. Odvijte zaporko in v primeru prve uporabe prebodite membrano tube z ostro konico zaporke, nato rahlo stisnite tubo. Nanesite dovolj zdravila LAMISIL DermGel, tako da v tankem sloju prekrijete obolelo mesto in okolico. Nežno ga vtrite. Zaporko namestite nazaj na tubo. Po stiku z obolelim mestom si umijte roke, da ne prenesete okužbe.
Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa (pod dojko, med prsti, v dimljah in med ritnicama) lahko namazano mesto, posebej ponoči, prekrijete z gazo. V takšnem primeru uporabite čisto gazo, vsakič ko nanesete gel.

Otroci:
Izkušnje z lokalno uporabo LAMISILA pri otrocih so omejene.