Lactecon, prebiotično odvajalo

Na zalogi
6,38 €

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Lactecon pomaga obnoviti normalno prebavo varno in nežno.

Lactecon vsebuje laktulozo, poseben sladkor, ki je pridobljen iz mleka, vendar se ne sme zamenjati z mlečnim sladkorjem laktozo!

Laktuloze človek ne more razgraditi, zato je primerna tudi za diabetike.

Lactecon je na voljo kot peroralna raztopina. Ko se popije, potuje neprebavljen skozi želodec in tanko črevo v debelo črevo, kjer tudi lokalno deluje. Tu ga razgradijo črevesne bakterije do monosladkorjev, ki zadržujejo vodo v črevesju, podobno kot vlaknine, kar poveča volumen črevesne vsebine in jo zmehča. Črevo je dobro napolnjeno, kar olajša potovanje vsebine do rektuma in normalno izločanje. Odvajalen učinek Lactecona se pojavi 2 – 10 ur po zaužitju.

Debelo črevo naseljujejo mnoge bakterijske vrste, ki jih imenujemo tudi normalna črevesna flora. Pomembne so tako za prebavo kot tudi za splošno zdravje.
Kadar se neuravnoteženo prehranjujemo ali pa se črevesna vsebina predolgo neizločena zadržuje v črevesju (med zaprtjem), se razmnožijo patogene bakterije ali plesni in s tem zmanjšajo število koristnih naravno prisotnih bakterij.

Samo dieta bogata z vlakninami ni dovolj za hitro uravnoteženje črevesne flore. V tem primeru lahko pomaga Lactecon, saj je idealno hranilo za koristne črevesne bakterije. Pod vplivom Lactecona se hitro razmnožujejo in kmalu se vzpostavi ravnovesje. Lactecon je torej več kot le odvajalo.

Ko se koristne bakterije razmnožijo in se prebava normalizira, lahko včasih občutite povečano napenjanje. Večje napenjanje lahko pričakujejo bolniki, ki so imeli črevesno floro bolj uničeno. Vendar je to le začasno in je dober znak, da Lactecon učinkuje ter da se vzpostavlja normalno ravnovesje črevesne flore.

Zdrava črevesna flora aktivira prebavni sistem, poleg tega pa tudi spodbuja imunski sistem in ima pozitiven učinek na splošno zdravje in dobro počutje.

Lactecon ne povzroča odvisnosti in ne draži črevesja. Deluje blago, zato ga lahko jemljejo tudi nosečnice, doječe matere in otroci. Odvajalni učinek Lactecona se pojavi po 2 – 10 urah.

Učinek je lahko zapoznel v primerih, ko je bolnik že prej jemal laksative (odvajala), ki pa niso primerni za dolgoročno zdravljenje (bisakodil, sena) in jih še jemlje. V tem primeru je potrebno počasi zmanjševati odmerek tega laksativa in hkrati povečevati odmerek Lactecona. Ta proces lahko traja tudi nekaj tednov.

Preberi več