Isla junior, 20 pastil

5,55 €

Opis izdelka

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Medicinski pripomoček Isla Junior je namenjen lajšanju težav otrok z bolečim in vnetim grlom. So prijetnega okusa po jagodah in mehkejše od ostalih pastil Isla.

Glavna učinkovina je islandski lišaj, rastlina, ki kar v 80% sestoji iz dragocene sluzi, ki skupaj s slino v ustih in žrelu ustvarja zaščitni sloj. Na ta način se sluznica ust in žrela navlaži, značilnih težav z grlom in siljenja na suh, grleni kašelj je manj.
Pastile Isla Junior vsebujejo tudi vitamin C in cink, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, ter kalcijev pantotenat, ki pospeši celjenje poškodb na koži in sluznicah.

Uporaba

Pastile Isla Junior so namenjene otrokom po 4. letu, ki že znajo varno lizati. Na dan lahko poližejo do 6 pastil.

Vsebnost

Vodni ekstrakt islandskega lišaja, arabski gumi, sorbitol, maltitol, steviol glikozidi, askorbinska kislina, kalcijev pantotenat, cinkov glukonat, naravna aroma jagode, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda. Sladkorna nadomestka v 1 pastili: 0,312g sorbitola in 0,685g maltitola, kar ustreza 0,083BU (krušnim enotam).
V eni pastili Isla Junior je 20mg vitamina C, 0,5 mg cinka ter 2 mg kalcijevega D-pantotenata. Ena pastila vsebuje 80mg vodnega ekstrakta islandskega lišaja (0,4-0,8:1)

Čistost

Pastile Isla Junior so brez umetnih arom, barvil in konzervansov. Ne vsebujejo sladkorja, glutena, laktoze in so prijazne za zobe. Primerne so tudi za vegane.

Napotek za diabetike: ena pastila vsebuje 0,997 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,083 krušnim enotam (BU).

Pakiranje

20 pastil

Shranjevanje

Shranjujte na suhem mestu, pri temperaturi do 25 stopinj celzija, nedosegljivo otrokom. Pastile shranjujte v originalni embalaži, s čimer jih zaščitite pred svetlobo.

Proizvajac: Engelhard Arzneimittel, Nemčija
Distributer: Farmedica d.o.o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana