Ibubel 20mg/ml peroralna suspenzija, 100ml

6,93 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Značilnosti

Zdravilo Ibubel vsebuje zdravilno učinkovino ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID).
Uporablja se za simptomatsko zdravljenje: povišane telesne temperature blage do srednje močne bolečine različnega izvora, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, bolečine v ušesih, glavobol, bolečine ob vnetem grlu, izvini in izpahi. Namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 6 mesecev do 12 let in hkrati s telesno maso 6 kg ali več.

Nosečnost in dojenje

V prvem ali drugem trimesečju nosečnosti jemanje zdravila Ibubel ni priporočljivo. Če poskušate zanositi, ste v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti in jemljete zdravilo Ibubel, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.
Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ne smete jemati zdravila Ibubel.

Podatkov o škodljivosti uporabe zdravila Ibubel v obdobju dojenja ni, zato vam ni potrebno prekiniti dojenja v času zdravljenja s tem zdravilom.

Uporaba

Pri uporabi zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo lahko jemljete skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost nastanka prebavnih težav (glejte tudi 4 poglavje Možni neželeni učinki).

Pred uporabo steklenico z zdravilom dobro pretresite. Če dalj časa ne uporabljate zdravila, lahko nastane usedlina na dnu stekleničke. To ne vpliva na učinkovanje zdravila. Zdravilo odmerjate s pomočjo merilne žličke, ki je priložena v škatli.
Merilna žlička ima naslednje oznake: 1,25 ml (ustreza ¼ merilne žličke), 2,5 ml (ustreza ½ merilne žličke) in 5 ml (ustreza 1 merilni žlički).

Zdravila Ibubel ne smete uporabljati pri otrocih, ki so stari manj kot 6 mesecev ali imajo telesno maso manjšo od 6 kg.
Odmerjanje
Običajni dnevni odmerek ibuprofena pri otrocih je 20 mg/kg telesne mase razdeljen na več odmerkov.

Zdravilo Ibubel dajte otroku največ 3- 4-krat na dan, otrokom v starosti 6 do 12 mesecev pa 3-krat na dan. Med posamezni odmerki mora biti vsaj 6 do 8 ur presledka.

Pred uporabo natančno preberite priložena navodila!