Iberogast peroralne kapljice, raztopina 50 ml

Zdravilo je osmerna sinergistična kombinacija rastlinskega izvora: korenine zdravilnega gozdnega korena in korenine golostebelnega sladkega korena, plodu navadne kumine in plodu pegastega badlja, lista navadne melise in lista poprove mete, zeli krvavega mlečka ter cveta prave kamilice. Uporablja se pri prebavnih motnjah, kot so slaba prebava, razdražljivo črevo ali blažji krči v prebavilih. Predpisano količino raztopine nakapajte v pol kozarca vode in popijte pred ali med obrokom hrane.
Na zalogi
14,96 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Iberogast - hiter, učinkovit, rastlinskega izvora

Iberogast je naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic, ki se uporablja pri zdravljenju akutnih in kroničnih funkcionalnih prebavnih motenj in sindroma razdražljivega črevesa. Uporabljamo ga tudi kot dodatno zdravljenje pri vnetju želodčne sluznice, pri razjedi na želodcu ali dvanajstniku. Deluje hitro, saj kapljice v primerjavi s tabletami ne potrebujejo dodatnega časa za razpadanje. Prvi učinki so občutni že 10-15 min po zaužitju zdravila.


Kako pomaga Iberogast

Iberogast ima nekaj ključnih področij delovanja:
Zmanjšuje izločanje kisline in povečuje izločanje varovalne sluzi v želodcu. Težave se kažejo kot zgaga, kislo spahovanje in bolečine v želodcu.
Pomembno vpliva na pravilno raztezanje in krčenje želodca in črevesja. Nepravilno raztezanje se kaže kot občutek polnosti, napihnjenosti in bolečine v želodcu.
Zmanjša preobčutljivost želodca in črevesja za bolečine in dražljaje. Preobčutljivost se pojavlja kot občutek polnosti in napihnjenosti ter bolečine v želodcu.
Lajša težave sindroma razdražljivega črevesa. Težave se pojavijo kot bolečine v želodcu, ki ob opravljanju velike potrebe (defekaciji) izginejo, zaprtje, driska ali oboje izmenjujoče, občutek nepopolno opravljene velike potrebe, pogosto, večkrat dnevno opravljanje velike potrebe in napihnjenost.

Ker ima dokazane tudi protivnetne učinke, ga lahko uporabimo kot dodatno terapijo pri gastritisu, želodčnih razjedah in razjedah dvanajstnika.

Iberogast vsebuje ekstrakte devetih različnih zdravilnih rastlin: obrečni grenik (Iberis amara), zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica), pravo kamilico (Matricaria chamomilla), navadno kumino (Carum carvi), pegasti badelj (Silybum marianum), navadno meliso (Melissa officinalis), poprovo meto (Mentha x piperita), krvavi mleček (Chelidonium majus), golostebelni sladki koren (Glycyrrhiza glabra). Je zdravilo s hitrim učinkom, izdelano pod strogo nadzorovanimi pogoji.

Odmerjanje in način uporabe

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 20 kapljic (1 ml) trikrat na dan.
Otroci od 6. do 12. leta: 15 kapljic (0.75 ml) trikrat na dan.

Raztopino nakapljajte v pol kozarca vode in popijte pred ali med obrokom hrane. Omejitev glede trajanja uporabe zdravila ni znana. Svetujemo vam, da jemljete kapljice še nekaj dni po prenehanju znakov obolenja. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Povzetek

Težave z želodcem povzroča več razlogov. Te so največkrat neorganskega, funkcionalnega izvora, vzrokov pa je več in se pojavljajo hkrati. Tudi zdraviti jih moramo hkrati, saj zdravljenje posamezne težave (npr. presežka želodčne kisline pri zgagi) ne bo dalo vedno zadovoljivih rezultatov. Iberogast je naravno zdravilo rastlinskega izvora za hkratno zdravljenje več prebavnih težav.

Ne pozabite, da prehitro in stresno življenje v službi, šoli ali družini ravno tako vpliva na vaš želodec. Tudi v tem primeru bo pomoč z zdravilom Iberogast primerna, ne smete pa pozabiti na počitek in sprostitev. Ukvarjate se s športom in se zdravo prehranjujte.

Alfred Vogel, legendarni švicarski naturopat je v svojih nasvetih pogosto zapisal, da moramo hrano v ustih dobro prežvečiti (vsak grižljaj 20-30 krat). Tako nam bo prihranjena marsikatera uporaba zdravila.

Preberi več