Ca-C 1000 šumeče tablete a'10

Zdravilo vsebuje 260 mg ioniziranega kalcija in 1000 mg vitamina C. Namenjeno je za zadostitev zvečanih potreb po kalciju in vitaminu C med nosečnostjo in dojenjem, v obdobju hitre rasti, v starosti, med kužnimi boleznimi in okrevanjem, pri pomanjkanju kalcija in vitamina C v hrani, prav tako pa za dodatek pri zdravljenju prehladov in gripe. Šumečo tableto raztopite v kozarcu vode(200 ml) in takoj popijte.
6,61 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsaka šumeča tableta Ca-C 1000 vsebuje 1000 mg kalcijevega laktata glukonata in 327 mg kalcijevega karbonata, kar ustreza 260 mg ioniziranega kalcija in 1000 mg  askorbinske kisline.


Kalcij
Kalcij je eden najpomembnejših mineralov v človeškem telesu. Več kot 99 % ga je v kosteh in zobeh. Od količine kalcija je odvisno, kako gosta je kostna masa in kako močna je kost.Kalcij je mineral, ki je nujno potreben za vzdrževanje elektrolitskega ravnovesja telesnih celic in tekočin, kar omogoča normalno delovanje mišic in živčevja. Sodeluje tudi pri vrsti drugih osnovnih procesov v telesu, na primer pri strjevanju krvi, sproščanju hormonov in delovanju encimov. Zavira izločanje histamina in s tem pojavljanje alergij.

Vitamin C
Vitamin C je nepogrešljiv za ohranjanje funkcije odpornosti organizma. Sodeluje v sintezi številnih, za organizem potrebnih snovi, kot so encimi, hormoni, kolagen& Spodbuja obrambo organizma pred infekcijami, ki jih povzročajo virusi, bakterije, glivice & Z nevtralizacijo prostih radikalov ščiti genetski material celice pred poškodbami, ki lahko vodijo v razvoj rakastih bolezni.

Mnoge živali lahko vitamin C sintetizirajo same, ljudje pa ga moramo vnašati s hrano in dodatki k prehrani. Vitamin C je topen v vodi in ga organizem ni sposoben skladiščiti, zato ga je nujno uživati vsakodnevno.

Dnevna potreba človeka po vitaminu C je od 200 do 500 mg, za tvegane skupine, pa 2-3 krat večja.

Ca-C 1000 Sandoz je prava izbira

- pri neuravnoteženi prehrani,
- pri pomanjkanju energije in utrujenosti,
- pri vsakodnevni izpostavljenosti stresnim situacijam,
- pri dolgotrajnih boleznih,
- pri ranah, ki se počasi celijo,
- pri alergijah,
- pri prehladu in gripi.

Ca-C 1000 Sandoz priporočamo zlasti

- v obdobju rasti,
- nosečnicam in doječim materam,
- starejšim,
- športno aktivnim,
- kadilcem.

Doziranje

Vsak dan 1 šumeča tableta prijetnega okusa, raztopljena v kozarcu vode.