Bilobil 120mg kapsule a'60

Na zalogi
20,36 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj je zdravilo Bilobil in za kaj ga uporabljamo

Bilobil vsebujejo kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka.Kapsule Bilobil sodijo v skupino zdravil rastlinskega izvora, ki se uporabljajo za lajšanje simptomov demence.

Demenca je kronična napredujoča bolezen možganov, katere najbolj očiten znak je izguba spomina.

 

 

 

Kapsule Bilobil lahko zboljšujejo prekrvitev možganov in presnovo ter tako preprečujejo padec intelektualne storilnosti pri blagih do zmernih demencah vseh vrst. Pri motnjah prekrvitve okončin pa blažijo občutek hladnosti, ščemenja in otrplosti ter bolečin med hojo.

 

Kapsule Bilobil so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo za lajšanje simptomov:

 
  • pri blagi do zmerni demenci vseh vrst (pri primarni degenerativni demenci, žilni demenci ali mešani obliki), in sicer za lajšanje pojemanja spomina in intelektualnih sposobnosti, nerazpoloženja, vrtoglavice, šumenja v ušesih, glavobola in motenj spanja,
  • pri začetnih motnjah prekrvitve okončin, skupaj z ustrezno fizikalno terapijo, zlasti s treningi hoje.

 

Kako jemati zdravilo Bilobil 120 mg
Pri jemanju zdravila Bilobil natančno upoštevajte navodilo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blaga do zmerna demenca:

Običajni odmerek je 2- krat na dan po 1 kapsula, najbolje zjutraj in zvečer.

 

 

Začetne motnje prekrvitve okončin:
Običajni odmerek je 1- krat na dan 1 kapsula.

 

Kapsulo pogoltnite s tekočino. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Prvi znaki zboljšanja se ponavadi pokažejo po enem mesecu. Za trajnejši učinek priporočamo jemanje vsaj tri mesece, še posebej starejšim ljudem. Po treh mesecih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če je smiselno zdravljenje nadaljevati.

 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Bilobil, kot bi smeli

Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Do danes niso bili opisani primeri zastrupitve s kvantificiranim ekstraktom ginka.

 

 

Če ste pozabili vzeti zdravilo Bilobil

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Pozabljeni odmerek vzemite čim prej, razen če je že čas za naslednji odmerek. V tem primeru pozabljeni odmerek izpustite. Po potrebi se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Več koristnih in uporabnih informacij o lajšanju težav s spominom in koncentracijo je tudi na portalu E-zdravje v rubriki Zdravilne rastline --> Za koncentracijo in spomin.