Bepanthen mazilo 30g

Zdravilo neguje kožo, prsi med dojenjem in dojenčkovo kožo.Mazilo nanesite v tankem sloju na suho kožo, odrgnine in boleče razpoke na koži, enkrat ali po potrebi večkrat na dan. Mazilo nanesite dojenčkom ob vsakem previjanju na dobro umite in osušene predele, pordele ali prizadete zradi pleničnih izpuščajev.Doječe matere nanesite mazilo po vsakem dojenju, tako da prekrijete boleče in razpokane bradavice z gazo, namazano z mazilom.Za zdravljenje poškodovane sluznice materničnega vratu nanesite mazilo enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu.Za pospešitev celjenja in obnove kože pri manjših poškodbah nanesite mazilo enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu.
Na zalogi
5,73 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestava

Zdravilna učinkovina je dekspantenol. 1 g mazila vsebuje 50,0 mg dekspantenola. Pomožne snovi: Protegin X (gliceriloleat, lanolinski alkoholi, lanolin in njegovi derivati, ozokerit), cetil alkohol, stearil alkohol, beli vosek, lanolin, beli vazelin, mandljevo olje, tekoči parafin, prečiščena voda.


Kaj je zdravilo Bepanthen mazilo in za kaj ga uporabljamo

Mazilo Bepanthen vsebuje dekspantenol v mazilni podlagi, ki se po nanosu z lahkoto in hitro absorbira. Dekspantenol se v kožnih celicah pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, prispeva k trajnosti kolagenskih vlaken, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja.
Mazilo Bepanthen je izrazito mastno, zato po nanosu preprečuje dotik zdravljene površine z vodo (ali sečem). Mazilo Bepanthen je na voljo v zloženki s tubo po 30 g ali 100 g mazila.

Terapevtske indikacije

- zdravljenje odrgnin, preprečevanje in zdravljenje ragad na koži;
- suha koža;
- pordela koža in plenični izpuščaji pri dojenčkih;
- boleče in razpokane bradavice na dojkah pri doječih materah.

Za inficirane rane uporabljajte kremo Bepanthen plus.

Kako uporabljati mazilo Bepanthen

- Suha koža, odrgnine in ragade na koži:
Mazilo Bepanthen nanašajte v tankem sloju na suho kožo, odrgnine in ragade na koži, enkrat ali večkrat na dan, kolikor je potrebno.
- Pordela koža in plenični izpuščaji pri dojenčkih:
Mazilo Bepanthen nanašajte dojenčkom pri vsakem previjanju na dobro umite in osušene predele, ki so pordeli ali prizadeti zaradi pleničnih izpuščajev (enako ravnamo tudi pri preprečevanju poškodb dojenčkove kože).
- Boleče in razpokane bradavice na dojkah pri doječih materah:
Mazilo nanašajte po vsakem dojenju, tako da prekrijete boleče in razpokane bradavice z gazo, namazano z mazilom Bepanthen.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Preberi več