Bekunis, tablete

Na zalogi
5,28 €

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilna učinkovina je suhi izvleček plodov ozkolistne sene

(Sennae fructus angustifoliae extractum siccum, aquosum).

 
Pomožne snovi

 

mikrokristalna celuloza; magnezijevstearat; smukec; titanovdioksid (E 171); karboksimetilceluloza; želatina; polisorbat 80; makrogol 6000; brezvodna laktoza; saharoza; kopolimer metakrilne kisline-tip C; arabski gumi, pripravljen z razprševalnim sušenjem; kalcijev karbonat jE 170); glukozni sirup, sušen; stearinska in palmitinska kislina 45; brezvodni koloidni silikagel; montanglikolni vosek.


Kaj so Bekunis tablete proti zaprtju in za kaj se uporabljajo

1 gastrorezistentna tableta vsebuje 150 do 220 mg suhega izvlečka plodov ozkolistne sene, tako da ustreza 20 mg hidroksiantracenskih derivatov, izraženih kot senozid B. Bekunis tablete proti zaprtju so naravno odvajalo, ki učinkuje po 8 do 10 urah. Namenjene so kratkotrajni uporabi za spodbujanje odvajanja blata pri zaprtju.


Kaj morate vedeti, preden uporabite Bekunis tablete proti zaprtju?

Bekunis tablet proti zaprtju ne smete jemati v primeru črevesne zapore (ileusa); črevesnih vnetnih bolezni npr. pri Crohnovi bolezni, ulceroznem kolitisu, vnetju slepiča; pri trebušnih bolečinah neznanega izvora; v primeru hude dehidracije z motnjo ravnotežja vode in elektrolitov. Tablet ne smejo jemati otroci, mlajši od 12 let.

Bodite posebno pozorni na naslednje: Potreben odmerek je lahko individualno različen. Driska je znak prevelikega odmerka. Brez zdravniškega priporočila Bekunis tablet proti zaprtju ne smete uživati dalj časa jne doalj kot 1 do 2 tedna). Bekunis tablete proti zaprtju niso primerno sredstvo za hujšanje. Če težave ne prenehajo ali, če se pojavijo neželeni učinki se posvetujte z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje: V prvih treh mesecih nosečnosti smete Bekunis tablete jemati le, če zaprtja ni mogoče odpraviti s spremembo prehrane ali s snovmi, ki v vodi nabrekajo. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite tablete le po poprejšnjem dogovoru z zdravnikom. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Kako uporabljati Bekunis tablete proti zaprtju?

Pred spanjem zaužijte eno tableto z malo tekočine. Odmerek spremenite le po dogovoru z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki

V posameznih primerih se pojavijo črevesni krči ali diareja. V teh primerih je treba zmanjšati odmerek tablet.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!