Atrogel, 100ml

10,64 €

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Značilnosti

Atrogel je zdravilo rastlinskega izvora, narejeno iz svežih cvetov arnike, ki deluje protivnetno. Zmanjšuje bolečino in okorelost sklepov ter izboljšuje njihovo gibljivost. Namenjeno je zunanji uporabi za podporno zdravljenje revmatičnih bolezni, kot je osteoartritis. Zdravilo lahko uporabljamo zunanje tudi kot pomoč pri stanjih, ki jih spremljajo bolečine v sklepih in mišicah. Na mestu, kamor ga nanesemo, ne povzroča lokalnega segrevanja.

Uporaba

- artritis
- osteoartritis
- revmatoidni artritis
- artroza
- športne poškodbe (zvini, izpahi)
- pomoč pri stanjih, ki jih spremljajo bolečine v sklepih in mišicah

Odmerjanje

Odrasli: na oboleli predel nanesite dvakrat do trikrat dnevno približno 4 cm gela.
Zdravilo uporabljajte do prenehanja simptomov, če vam zdravnik ni predpisal drugače. Za uporabo, daljšo od 4 tednov, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava

Atrogel je gel, narejen iz svežih cvetov arnike. Ti vsebujejo terpenoide, flavonoide, netoksične pirolizinske alkaloide, kofeinsko kislino in derivate, kumarine, maščobne kisline, eterično olje in druge sestavine. Za izolirane učinkovine cvetov arnike, predvsem seskviterpenske laktone, so ugotovili, da delujejo protivnetno (helenalin).
Posebnost zdravila Atrogel je ta, da je narejeno iz svežih cvetov arnike in ne iz posušenih, prav tako tudi ne iz drugih delov rastline. Cvetovi so nabrani, prebrani in predelani v gel v 24 urah. Vsi poškodovani, uveli ali kakorkoli nepopolni cvetovi se ne uporabijo za izdelavo Atrogela.